Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Авг, 2019 5:37 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Яну, 2010 7:22 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Панирано пилешко филе със синьо сирене и орехи
===================================

Пилешките филета се поначукват, поръсени с малко сол и смлян зелен пипер, за да се изтънят. Върху всяко се поставят парче синьо сирене, което се поръсва с малко смлени орехи, смесени с малко черен пипер. Филетата се навиват стегнато на пури, които се забождат напречно с клечка за зъби, която след панирането лесно ще се отстрани.
Панират се двукратно в разредено патафри по схемата: патафри/ брашно/ патафри/ овалване в натрошен чипс .

Панировка "Патафри"

Първи вариант: 5 с.л. нишесте, 150 мл. бира и 3 жълтъка се разбиват на крем.
3 белтъка се разбиват на твърда пяна с шипка сол и се разбъркват внимателно с горната смес.
Втори вариант: 250 г. брашно, 3 жълтъка, 3 с.л. олио и 250 мл светла бира (или мляко, или вода) се разбиват с миксер на крем. Към тази смес се добавят с внимателно разбъркване 3 белтъка, разбити на сняг с щипка сол.
Гъстотата на сместа за паниране може да варира и се регулира с добавянето на повече или по-малко от бирата.

Да ви е сладко!


Last edited by gotin on 23 Фев, 2011 9:34 pm Сря, edited 4 times in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 08 Фев, 2010 1:39 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Дек, 2009 1:58 am Сря
Мнения: 1
супер :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB