Кафяв ориз с червн фасул и царевица
Необходими продукти:
1 глава лук
3 ск.чесън
1 зелена пиперка
1 морков
1 резен целина
300 гр. кафяв ориз
6 с.л. олио
1 консерва царевица(200гр.)
1 консерва червен фасул(200 гр.)
1/2 буркан домати
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. кимион
1 щипка лют пипер
Начин на проготвяне:
Лукът и чесъна се нарязват на ситно,чушката,морковът и целината на кубчета.Задушаваме селенчуците.Прибавяме царевицата и фасула,разбъркваме,изсипваме ориза и разтворения във вода бульон.Овкусява се с подправките,долива се окло 1 л. вода.Ястието се оставя да ври около 30-40 мин. на умерен огън.След като оризът поомекне прибавяме пасираните домати,оставяме да поври още 10-ина мин.
Рецептата както казах не е изпитана (имам я от едно старо списание "Бон Апети")..за сега,ако иам смелчаци да я опитат ще се радвам да споделят впечатления.