Това е нещо като пастет. Много е вкусно, а пък се прави за броени минути (ако имате сварен боб, разбира се

)
1 ч.ч. сварен зрял фасул (в оригиналната рецепта на Ayn от good-cook е бял, но става с какъвто имате) или една кутийка консервиран (водата се излива)
2 скилидки чесън (сложих на прах, което се оказа грешка, защото освен аромат, чесънът придава и пикантност)
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
5 с.л. зехтин
шепа магданоз
сол
черен пипер
1/4 ч.л. смлян кимион
Всичките съставки се пасират.
Дипа се поднася с арабски питки (като тия за дюнерите) или с препечени филийки.
Замених част от мазнината с вода - по-диетично е, но видът е

(т.е доста воднист). За гости трябва да се спазват пропорциите.
Внимание: този дип води ди пристрастяване; без да се усетя, излапах три дебело намазани филии.