Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 08 Мар, 2021 2:40 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Колко мастика на кристали може да изпие литър таратор с изцеден в него 1/4 лимон?
Такъв таратор не може да пие мастика! 21%  21%  [ 3 ]
1 малка 7%  7%  [ 1 ]
1, максимум 2 големи 7%  7%  [ 1 ]
3 големи мастики 0%  0%  [ 0 ]
Неограничено количество 36%  36%  [ 5 ]
Не знам...не си спомням! 29%  29%  [ 4 ]
Total votes : 14
Message
Сготвено на: 14 Юли, 2004 9:46 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
предполагам всеки знае как се прави таратор...някой го предпочитат гъстичък други разреден, едни обичат краставицата да е нарязана на кубчета други да е настъргана....
.....и въобще няма да сбъркате ако на около литър таратор изцедите 1/4 лимон...


Last edited by mono on 16 Юли, 2004 4:44 pm Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 10:36 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Таратор с мастика. Хм...интересно. Аз личнмо бих гласувал за ракийка, ама я няма в отговорите


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 10:54 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
С мастика е идеалната комбинация! Ти слушай МОНО, той си знае работата :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 11:27 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
г-н ptomoff,
трябва да знаете че в историят за създаване на C2H5OH /алкохола/ и по-точно в парахраф мастика пише..цитирам ".....бе създадена мастиката и непосредствено след това таратора!" :D
това красноречиво ни води на мисълта, че мастика без таратор може да се ползва само изключително редки случаи :!:
Ай наздраве!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 12:52 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ей, къде си, Баш Експерте?
Тука разни вкусотии,
и мастики, и ракии...
Тебе никакъв те няма,
в стиховете изостана... :lol:

Този лимонов таратор на МОНО наистина заслужава да се възпее! Има и друг вариант за подкиселяване - вместо копър в таратора се слагат ситно нарязани млади листенца киселец.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 1:23 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
сакън.....таратор бе кисело мляко може...без краставици дори става....ама без копър и чесън не може...нищо лично към киселеца :P


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 2:06 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Какво да правя като имам непоносимост към анетола, който дава спецефичния аромат на мастиката, узото и анасонлийката...


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 2:13 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Е, тогава се налага да е ракия...Между другото, някой знае ли откъде идват тези наименования - анасон, анетол, къде е родината му? Купих китайски звезден анасон - изключително красив и със силен аромат. Въпросът е какво да го правя сега, да си го гледам и да се наслаждавам или знаете някоя рецепта?
МОНО, споразумяваме се така - в едната купа тараторче с лимон и копър, в другата киселец с оцет, зехтин и маслинки, става ли? :wink:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 2:15 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
точно към това ли имаш непоносимост бе човек....трябва да си много нещастен :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 2:51 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
ха...а маслинките къде ги слагаш

в китайската кухня се използва звездният анасон...и щото съм фен на кит.кухня и все се чудя от куде да го намеря тоз анасон на звездички...в магазините анасон ми дават ама за звездичките никой не нищо не ми казва


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юли, 2004 3:06 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Всичко в купата, но без костилки!
За анасона - веднага ти го пращам, само да кажеш после какво си готвил с него :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Сеп, 2004 5:05 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Сеп, 2004 4:14 pm Сря
Мнения: 21
Location: София
Таратора си е направо велико творение!!! Цяло лято стои еднс " кофа" в хладилника и трябва да ви кажа , че няма по свежо нещо.....е...може би мента с 50 г джин и лимон:)))) Трябваше "един великолепен тост" да го сложа тук, а не в Дъра Бъра.... :)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2006 3:20 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Юли, 2005 9:52 am Чет
Мнения: 98
Location: Варна
В най-големите жеги през лятото аз правя "жетварски" таратор без кисело мляко. Вместо него се слага студена вода с оцет.
Преди години много се изненадах като го видях същия този таратор да го сервират в заведенията в Будапеща-убиваха се да поръчват, явно беше хит.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2006 3:30 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Много полезен е мляният таратор - краставицата се слага с млякото, чесъна, копъра и солта в пасатора и - ГАЗ! Вода не му трябва - краставицата е почти 97% H2O. После може да се капне една идея олио в чашата.
Balkan Green-Mary - много гарнитура иска - кой каквато обича - скоросмъртница, анасонлийка или све що гори.
За лятото е идеален заместител на всеизвестния бульон трезве 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2006 4:16 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Какво ви е избило на таратори и мастики - да не е като гледате белите кристалчета навън? Я дайте нещо загревающо по-добре, че се вдървих...


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2006 4:25 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Освен това, опитайте с джоджен - аз тогава го направих попогрешка, ама после се оказа, че в Рецептурник-а за ЗОХ има и такъв вариант...


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Мар, 2010 7:21 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Мар, 2010 2:44 pm Вто
Мнения: 1
Location: Варна
Като нов искам само да добавя опитайте със банан.......благодарностите след това. :idea:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB