Необходими продукти:заек 2 кг,зеле,1,1/4 ч.ч.олио,5-6 домата,кромид лук 2 глави.
Подправки:червен и черен пипер,чесън на прах,сол на вкус.
Начин на приготвяне:Задушаваме лука и ситно нарязаното зеле,добавяме червения пипер и сол.Част от задушеното зеле смесваме със сварените в подсолена вода и черен пипер карантийки на зайо.Слагаме и доматите.Напълваме изкиснатия заек.Отвън и отвътре сме гго натрили със сол.Поставяме заека в тавата за печене и покриваме с останалото зеле.Печем на умерена фурна.Докато чакаме за труда който сме положили си сипваме едно питие няколко пъти по стар български обичай и го изпиваме бавничко и очакваме с нетърпение да видим какво сме сътворили.
|