Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Ное, 2018 7:21 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Окт, 2009 4:21 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 29 Сеп, 2009 4:58 pm Вто
Мнения: 2
Здравейте приятели, горд съм че присъствам в този висок форум. Мисля че е редно да кажа няколко думи за себе си. Ами... аз съм обсебен от кулинарията, събрал съм над 250 книги и учебници по готварство на 4 езика, изчетох учебниците на „кордон бльо” и
„американският кулинарен институт” стигнах даже до молекулярната гастрономия...абе маниашка работа.... писал съм рецепти за вестници, списания... един ресторант във варна работи цял сезон с мои рецепти.... като всеки ентусиаст минах през азиатската после през класическата френска кухня и накрая разбрах че от традиционната българска кухня няма по-добро.... в последните 3-4 години така охамавях, че отказвам да готвя традиционни рецепти ако продуктите ми не са български...шантава работа... ще се радвам ако мога да допринеса с нещо към този форум...
Ето един пример какво става с човек като откачи на някоя тема.

ПИКАНТНИ КЕБАПЧЕТА
(от оня варненски ресторант)
500 гр свински бут (капак, без грам сланина, ципи жили...)
200 гр. Карловска шарена (правя си я сам, свински гърди в сол една седмица, изкисване в студена вода и 3-4 дни засъхване в хладилника)
200 гр сух телешки суджук (най-добре домашен)

Меля два пъти на ситна решетка, местя го в кухненския робот, като за тесто, прибавям около 1 супена лъжица стърган лук и една затоплена на котлон и счукана люта чушка, почвам да меся като слагам 3-4-5 бучки бульон (замразявам го в форми за лед) и 2 супени лъжици мавруд редукция ( аз използвам на пълдин перущица, асеновградския не е това което беше... около 300 мил. Варя на тих огън докато останат 2 супени лъжици) когато заприлича на пастет го местя в съд и охлаждам, после правя кебапчета, като използвам домакинско стреч фолио ( слагам порцийка в средата завивам и после усуквам двата края на различни страни като бонбон, получават се чудесни, гладки еднакво дебели кебапчета), охлаждам отново и пека много бързо на силна скара, за секунди стават сухи ако се прекали. Сервирам с тракийска домашна лютеница(пържа белени, кълцани домати и лук подправям с кимиом и мед докато остане на мазнина) и боб салата (шурея ми работи в родопските села и ми носи истински боб, като го сваря му беля ципата и го оставям за 2-3 часа да глътне оцета (правим си го домашен, това което продават по магазините е субстанция с неясен състав) олиото, черен пипер и сух босилек (малко), слагам червения лук в последният момент.

Надявам се да ви хареса.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Окт, 2009 5:13 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Добре дошъл, войводо :)!


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2009 4:02 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Леле, много мераклийски тези кебапчета.
Аз обаче за беленето на боба ще питам, че там малко като на пепеляшка историйките ми дойде :)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Окт, 2009 6:42 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Окапаха ми пломбите само от описанието на рецептата. :clap:
Здравей и от мен.
АЗ също винаги съм смятала, че най-важното са качествените и истински продукти , за което поздрави.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Окт, 2009 4:43 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 29 Сеп, 2009 4:58 pm Вто
Мнения: 2
честно, боба от село косово е с такава ципа,че се маха лесно когато е сварен,той е и сравнително едър.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Окт, 2009 1:00 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
chavdarmitev написа:
честно, боба от село косово е с такава ципа,че се маха лесно когато е сварен,той е и сравнително едър.


Ма хич и не съм се съмнявала в истинността на твърдението, просто се чудех как става :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB