Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Май, 2024 4:39 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 24 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Ное, 2005 5:51 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Имате ли други идеи за приготвяне на дюли, освен: компот, сладко, пелте и телешко с дюли? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 10:06 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ако изключим чая срещу кашлица, май си изброила всичко... Предполагам, че и директната консумация не бива да се изключва.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 10:37 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Захаросани и сушени (това са любимите ми методи на консервиране).

Има едно божествено турско ястие: айвъ долмасъ (пълнени дюли с ориз и кайма).

Надя, би ли споделила рецептата на телешко с дюли?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 12:50 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Надя, би ли споделила рецептата на телешко с дюли?


Присъединявам се коленопреклонно към тази молба.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 7:00 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Написах набързо рецептаза за телешко с дюли, ще ме извините, ако съм сбъркала някъде. Между другото, чувала съм, че става много хубаво и с кокшка, но не съм пробвала.
Благодаря за турската манджа, ще пробвам непременно.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2005 10:49 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Надя написа:
Написах набързо рецепта за за телешко с дюли, ще ме извините, ако съм сбъркала някъде. Между другото, чувала съм, че става много хубаво и с кокшка, но не съм пробвала.
Благодаря за турската манджа, ще пробвам непременно.

Опитай и това, може би ще ти допадне
Кремсупа от дюли и картофи
Между другото пелтето от дюли, ако не е прекалено сладко, е страхотно допълнение към студено телешко печено и птиче месо.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2005 2:04 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Понеже Зелената Мамба рече, че нямало да яде дюли с телешко, ми заръча да ви помоля за рецепти за разни сладкиши, щото - видите ли - по принцип много обичала дюли.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2005 3:23 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Понеже Зелената Мамба рече, че нямало да яде дюли с телешко, ми заръча да ви помоля за рецепти за разни сладкиши, щото - видите ли - по принцип много обичала дюли.

Прибави и малко сушени сини сливки, може да кандиса


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2005 3:36 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Понеже Зелената Мамба рече, че нямало да яде дюли с телешко, ми заръча да ви помоля за рецепти за разни сладкиши, щото - видите ли - по принцип много обичала дюли.

Прибави и малко сушени сини сливки, може да кандиса


Ако сложа и сини сливи, най-много да ми го захлюпи на главата.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2005 4:15 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Вчера панирах дробчета за обяд и ми остана патафри. И понеже в хладилника ми се мотаеше половин дюля, нарязах я на тънки резенчета и я панирах и нея. Наръсих с малко лют пипер.
Чудна гарнитурка стана!

Надя каза, че може да се панират дюли и да се поръсят с пудра захар.
На мен обаче най-много ми харесват натюр.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2005 11:09 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
В неделя правих тиквеник и в него настъргах и три голеееми дюли. Стана доста сочен и ароматен 8) (само дето корите са за форума с издънките - много се късаха :oops:).
Днес реших да направя турската манджа (пълнените с кайма дюли), обаче, за да не се порежа, докато ги издълбавам, реших леко да ги посваря. Варих ги само 5 минути, ама в новата тенджера под налягане и сега имам... 1,5 кг пюре от дюли :mrgreen:.

Някой да има идея, какво може да се направи с такова пюре?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2005 9:22 am Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Направи си щрудел - точно както с ябълки - става чудесно. И аз имах подобна "издънка", обаче стана страхотен сладкиш. Добавих на пюрето канела, ванилия и лимонова кора, достатъчно орехи и направо го завих в корите - отгоре полях с разтопено масалце.... и утре ще си свариш пак пюре от дюли. :ligi: [hide]Абе май и аз ще турна 4-5 в тенджерата под налягане.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2005 12:57 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Ох и аз има 4-5 дюли, които ще хвърля накрая :-?

чудя се дали не мога да ги срежа на две, да ги напълня със захар, масло, орехи и да ги изпека???


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Ное, 2005 7:42 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
DolceVita написа:
Ох и аз има 4-5 дюли, които ще хвърля накрая :-?

чудя се дали не мога да ги срежа на две, да ги напълня със захар, масло, орехи и да ги изпека???

Защо пък не? Ще стане чудно, според мен. Ливни и мъничко бренди за разкош.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2005 12:11 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Надя, не ми стават хубави щтруделите и сладките баници - слепват се корите и не се вижда, колко тънко съм ги разточила :mrgreen: (направо ще умра от скромност).

DolceVita, може да ги увиеш във фолио, предполагам, че след това мазалото ще е по-малко, пъл и по-бързо ще омекнат. После сподели, какво се е получило.

Докладвам за днешните ми 'подвизи':
С част от пюрето направих чатни (индийски кисело-сладък сос). Обаче ми загоря прекрасната нова тенджера :hair: .
Утре, ако имам време (и не излапам пюренцето :mrgreen:), ще направя суфле с остатъка.
[hide]Рецептите утре.[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2005 2:04 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Ное, 2005 3:37 pm Вто
Мнения: 1
Location: София
biskvitka написа:

С част от пюрето направих чатни (индийски кисело-сладък сос). Обаче ми загоря прекрасната нова тенджера :hair: .


Много лошо! Ама това става, когато съпругът не купува свястни тенджери! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2005 10:01 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Судоку-Мен написа:
biskvitka написа:

С част от пюрето направих чатни (индийски кисело-сладък сос). Обаче ми загоря прекрасната нова тенджера :hair: .


Много лошо! Ама това става, когато съпругът не купува свястни тенджери! :mrgreen:

Всъщност, това става, когато съпругата я мързи да разбърква съдържанието на тенджерата :twisted: и си приказва с роднини и приятелки :blah:
[hide]Повярвай ми, Судоку-Мен (много готин ник))), когато се заблея, никоя тенджера няма шанс при мен :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Ное, 2005 10:21 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
biskvitka значи мъжа купува от онези "умни" печки... котлони ... които сами готвят :P .. Почне да пригаря или да извира котлона сам си намалява огъня ... А ти :blah:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 8:08 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не е важна печката, а предпечковото устройство! Това от мен да го знаете!

Благодаря и за идеите за щрудел и други сладки вкуснотии с дюли. Ако още не са изчезнали от сергиите, може в неделя да се пробвам.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 10:36 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Алеко написа:
Не е важна печката, а предпечковото устройство! Това от мен да го знаете!


Е айде сега ..... Ако ми сложат Раховец няма да готвя :to4: :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 10:43 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Че кво й е на тази прекрасна печица от близкото минало? Много добре си готви, стига да имаш нерви и търпение да чакаш докато затопли, че е малце бавничка.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 11:49 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
По-добре да си имам :fire: на балкона :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 12:05 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Да, ама комшиите ще пискат :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2005 12:42 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Е добре, че имам Whirpool печка... Ако може Дядо Мраз да ми донесе Siemens ili Bosch ili Miele :oops: :oops: щях още да съм по шастлива , но пълно щастие няма :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 24 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB