Сметаната се използва само за декорация отгоре, тя не участва в самия крем.
Ми аз яйцата ги варях доста дълго преди да сложа масления крем.
Както и да е, мисля че се оправих. Просто онова, което пишеше да се издълбае блата и да се смеси със самия крем, според рецептата е само за част от крема, аз го направих с целия и той естествено доста се сгъсти, получи се добре на външен вид, оставих я в хладилника за 1-2 часа, надявам се поне маслото вътре в крема да стегне малко. Дано да се получи и на вкус.
Много съм скарана с кремовете аз. А докато го изживявах това приключение ме наведе въпроса, който искам да задам, всъщност какво кара крема да се сгъсти, коя съставка? Защото аз съм правила кремове без нишесте или нещо подобно и пак са били гъсти...въобще се чудя математиката или кремовете са ми по-сложни.