[hide]Като почнеш от гуд-кук до кукинг и няма спирачки. Форуми, рецепти иха:)[/hide]
Имам една рецепта в която пише " Ако нямате меласа или не можете да си купите -направете си я . Взимате смес от 5 с л кафява захар и 1 с л мед и се награвя в джезве, докато не се разтвори захарта. Аз прави, но или аз не я правя като хората или незнам. Не стана така добре както е на картинка

Явно меласа от Америка по поръчка в бурканче
Любим хляб мой личо е от кукинга Карина (според мен ТАЗИ жена ГОТВИ или поне снимките са яки )
Хляб с салам, кашкавал и маслини
Закваска
150 мл брашно
1/2 ч л захар
1/2 ч л мая
100 мл вода
Тесто
450 мл брашно
1/2 ч л мая
200 мл мляко ( оригинала беше с обезмаслено мляко , аз сложих два пъти 3% един път 1.5 % и си е супер )
1,5 ч л сол
салам , кашкавал, маслини
Предна вечер се прави закваската. Маята се разтваря в топла вода ( 42 С)брашно, захар. Покрива се и се оставя на топло място .
[hide] В тази жега след 1 час е готова [/hide]
Останалото брашно се омесва с топло мляко , маята , сол, закваската и се омесва тестото. Оставя се на топло място за около 3 часа. След което се оформя хляба и се оставя още за 20 мин. Отгоре се поръсва с маслини, салама, кашкавал.
30 мин при 220 С. Отдолу се слага тава или купичка със студена вода.
* Както самата Карина пише може да се направи и без маслини, салама и кашкавала.
* Пробвах всички варианти . Мога да споделя, че варианта с маслини и настърган кашкавал отгоре е божествен