Списък на необходимите продукти:
250 г брашно
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. суха инстантна мая
около 100 мл вода за пицата
4 домата
бялата част на 1 стрък чесън
1 с. л. зехтин
150 г кашкавал
1 стрък пресен босилек
1. Брашното се пресява на плота за месене, като по средата се оформя кладенче и се поставят зехтин, сол, мая. Постепенно се прибавя водата, омесва се меко и пухкаво тесто.
2. Поставя се в купа и се покрива с влажна кърпа (може да се постави в съд с капак). Оставя се да втаса на топло място. След това се разточва върху набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 1 см.
3. Доматите се нарязват на кръгчета и се поставят в купа. Чесънът се нарязва наситно (или се счуква), размесва се с 1 с. л. зехтин и сол. Блатът се поставя в намазана със зехтин тава, отгоре се нареждат доматите.
4. Върху тях се разпределя нарязан на филийки кашкавал. Поръсва се с босилек.
Пече се 10-15 минути в максимално загрята фурна, докато кашкавалът добие златист цвят.
Дано да ви хареса
