Или майонеза с чесън.
6 средни скилидки чесън
сол
2 жълтъка
1/2 ч ч зехтин (около)
2 ч л лимонов сок или естрагонов оцет
пипер
Пресовайте скилидките чесън в неголяма купа. Прибавете щипка сол,
после жълтъците едновременно и разбийте докато се смесят.
Бавно наливайте зехтина, като за майонеза, разбивайки непрекъснато. Когато сосът започне да се сгъстява прибавете лимоновия сок или оцет, като продължавате да прибавяте зехтин постепенно - достатъчно от него сте сложили, когато сосът стане плътен.
Прибавете пипер, разбъркайте. Сервирайте със студени меса.
Получава се 1 ч ч за 4-5 сервирания .
Източник:
http://www.recipezaar.com/