Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 23 Юни, 2018 7:08 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Яну, 2008 8:53 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
ТЕСТВАНО! и циганчето гледа и каза, че е хубаво!
Продукти:
1кг. моркови
1кг. кромид лук
1кг. червени чушки
1кг. червени домати
1 глава целина с листата
3 връзки магданоз
700гр. сол
Приготвяне
Всичко се мели в машинка за месо (или някаква мелачка например блендер, но да не стане на пюре) с изключение на магданоза и листата от целината, които се нарязват на ситно. Омесват се хубаво със солта. Поставят се в бурканчета. Държат се на хладно!

Може да се използва за супи, ориз и всякакви яденета , горе долу за почти всичко.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 3:10 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Мда, едно време го правех, но без доматите. Много улесняващо за разни ястия. Само не трябва да се забравя, че като се сложи от нея, вече е сложена и сол. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 7:58 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Мда, едно време го правех, но без доматите. Много улесняващо за разни ястия. Само не трябва да се забравя, че като се сложи от нея, вече е сложена и сол. ;)


И свекърва ми я прави, дори аз веднъж се включих в производството, но изобщо не я харесвам за употреба. Както каза, много е солена, ако сложа достатъчно от нея става прекалено солено всяко ястие. Предпочитам сушените зеленчуци на разни фирми.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 8:08 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Маца написа:
И свекърва ми я прави, дори аз веднъж се включих в производството, но изобщо не я харесвам за употреба. Както каза, много е солена, ако сложа достатъчно от нея става прекалено солено всяко ястие. Предпочитам сушените зеленчуци на разни фирми.

Взимаш една цедка и на чешмата я измиваш и откриваш топлата вода ...


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 8:19 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
...
Взимаш една цедка и на чешмата я измиваш и откриваш топлата вода ...


Точно този метод прилагам, когато все пак реша да я употребявам. Идеята е, че аз искам да сложа много зеленчуци, пък те са отвратително солени. Но напоследък, откакто и през зимата има купища зеленчуци и зелени подправки не се налага използването и.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 8:51 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ами слагай по-малко сол, бе Мацо! :P


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 9:53 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Ами слагай по-малко сол, бе Мацо! :P


Ужас, пак ще ме обвиниш, че те преследвам. :)
Сериозно, доколкото си спомням количеството сол беше нужно за да се запазят, консервират, или както му се вика там, зеленчуците и подправките. Тоест, тази подправка по презумпция си е ужасно солена. Повечето хора слагат 1 лъжица, но на мен ми трябват повече зеленчуци и затова тази врътка с изплакването.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 10:30 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Алеко написа:
Ами слагай по-малко сол, бе Мацо! :P


Ужас, пак ще ме обвиниш, че те преследвам. :)


Направо вече се озъртам по улицата... :shock:


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Яну, 2008 11:15 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Маца написа:
Повечето хора слагат 1 лъжица, но на мен ми трябват повече зеленчуци и затова тази врътка с изплакването.

Всъщност няма значение колко зеленчуци ще сложиш щото така или иначе ще ги изгориш във фурната ..... :P :rthf:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2008 8:03 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
Много е добра "Мократа вегета" /аз я наричам така/. Правя си я всяка година и свикнах какво количество да сложа в манджата. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2008 8:56 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
Маца написа:
Повечето хора слагат 1 лъжица, но на мен ми трябват повече зеленчуци и затова тази врътка с изплакването.

Всъщност няма значение колко зеленчуци ще сложиш щото така или иначе ще ги изгориш във фурната ..... :P :rthf:


Е, какви са тези ограничания сега. Аз мога и на котлона да ги изгоря. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB