Meg написа:
Страхотно се получи това зеле! Именно бахарът придаде този леко нетипичен, но много приятен вкус. Направих го малко по-пикантно (равни количества червен и лют червен пипер плюс чушлето), защото съпругът ми предпочита пикантно. И тъй като беше за гарнитура на печени пилешки бутчета, вместо сол и вода, добавих просто бульона от варенето на бутчетата (имаше доста сол, тъй като ползвах пилешки бульон на кубче). Пекох зелето и бутчета заедно само на грила на минифурната за 25 мин. Резултатът беше превъзходен и за двете
Мерси за идеята, gotin!
Радвам се, че ви е харесала.
Ако правя зелето само за себе си, срам ме е да го призная, но обикновено слагам около 1 1/2 ч.л. много лют пипер, защото съм му голям фен, пък и много нося...
А когато подправям шкембе-чорба май става "Лют червен пипер с шкембе-чорба"...