За блатовете:
6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
Яйцата се разбиват с миксер. Към тях се прибавя захарта и се продължава бъркането. Накрая се добавя и брашното.
Сместа се разделя на две.
Изпичат се два блата в подмазана тава /или покрита с пекарска хартия/. Печенето става при 180 гр.
После всеки блат се разделя на две с конец.
Първи крем:
1 ч.ч. пр. мляко
1/2 ч.ч. захар
40 гр. какао
1 ч.ч. смлени орехи
100 гр масло
2 с.л. пудра захар
ванилия
На котлона се загрява пр. мляко и захарта. Към тях се прибавя какаото и орехите. Вари се до като се сгъсти. Оставя се да изстине. Отделно се разбива маслото със пудрата захар. Към тях при непрекъснато бъркане се прибавя изстиналия крем. Ароматизира се с ванилия.
Втори крем:
4 с.л. захар
1 жълтък
2 с.л. брашно
1 ч.ч. пр. мляко
60 гр. масло
Захарта се карамелизира. Към нея се прибавя предварително разбитата смес от жълтъка, брашното и пр.мляко. Оставя се на котлона при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Като изстине сместа се прибавя към разбитото масло. Получава се гладък крем.
Сглобяване на тортата:
Редят се блат и отгоре от първия крем . Така, докато се наредят 4-рите. Върху четвъртия се разпределя втория крем /отгоре и отстрани/.Тортата се оставя в хладилника да се стегне за 20 мин.
Глазура:
1голям черен шоколад
1/2 ч.ч. сметана
Шоколадът и сметаната се разтапят на котлона при непрекъснато бъркане. С получената смес се залива охладената торта и отново се поставя в хладилник.
Може да се украси по желание.
Лично аз направих трюфели, повлияна от
една торта на Марабу.