inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 02 Окт, 2014 7:21 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:16 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Любимият десерт на няколко поколения българчета ;)

За две малки тортички или една по-голяма:

2 пакета обикновени бисквити (по 180 г всеки)
500 мл прясно мляко + още около 100 за потапяне на бисквитите
1/2 пак. българско нишесте или пудинг на др. Йоткер
100 г краве масло
100 - 200 г пудра захар

400 мл мляко се сварява с част от захарта. Като заври, към него се добавя нишестето, размито със 100 мл студено мляко. Кремът се вари при непрекъснато бъркане, доакто се сгъсти.
Оттегля се от огъня и се покрива с фолио, за да се избегне коричката на повърхността.

Маслото се разбива на пухкав крем с останалата захар.

Когато нишестеният крем изстине, се смесва с масления.

В пластмасова кутия се нареждат ред бисквити, потопени в останалото прясно мляко. Заливат се с част от крема. Отгоре се нареждат бисквити, потопени в мляко, крем... Така, докато свършат бисквитите и кремът. Последният ред е от крем.
Отгоре може да се поръсят ядки, кокосови стърготини или да се украси с плодове.

Кутията се затваря плътно с капак или се покрива с фолио и се оставя в хладилника за една нощ. На следващия ден имате вкусен десерт 8)

Забележка: класическата бисквитена торта се прави със сладкарски крем. Аз понякога я правя и с кремчета без варене.


Last edited by biskvitka on 22 Юни, 2006 2:19 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:19 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Аз лично я предпочитам само с маслен крем или поне преобладаващо количество маслен къмту нишестен крем, ама никой не ме пита :lol:.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:39 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Аз на бисквитената торта почти винаги слагам и ред банани, нарязани на колелца, така повече се харесва у нас.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:53 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
Аз лично я предпочитам само с маслен крем или поне преобладаващо количество маслен къмту нишестен крем, ама никой не ме пита :lol:.


Знаете какво да предпочитате, Мистър.

:P


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 2:59 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Явно аз съм от някое Лост Дженерейшън, щото не го обичам туй. Предпочитам млечна баница примерно.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 3:38 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Не си опитвал хубава бисквитена торта, затова не обичаш. Колкото до млечната баница, има ли някой, който да не обича?


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2006 3:47 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ми ако благоверната Ви, сър, се смили да направи едноименната торта и предложи на Загубеното поколение едно парченценце, бих могъл евентуално да променя мнението си.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB