Време за приготвяне: 10 минути.
Крем:
250 гр. крема сирене (за предпочитане Маскарпоне)
250 гр. изцедено кисело мляко (без 1 супена лъжица)
1 кутийка кондензирано сладко мляко (397 гр.)
сок от 1 лимон
Основа:
2 кутии обикновени бисквити (без 6 бисквити)
250 гр. масло
1 суп.л. канела
1 бурканче мармалад от вишни, череши, ягоди или малини
Маслото се разтопява на слаб огън в средно голяма тенджерка.
Междувременно бисквитите се стриват на блендера и се добавят заедно с канелата към разтопеното напълно масло.
Получената смес се изсипва във форма за торта с диаметър 25 см. и се приглажда със шпатула без да се натиска.
Изсипва се мармалада*. Приглажда се.
В средно дълбок съд се разбъркват крема сиренето, киселото и кондензираното мляко. Накрая при непрекъснато бъркане се добавя на тънка струйка сокът от лимона. Сместа се изсипва върху основата и мармалада и отново се приглажда.
Оставя се да престои в хладилника 2 дни и на третия ден- добър апетит!
* В традиционната рецепта, мармаладът се нанася върху крема.
http://img512.imageshack.us/img512/8190/39801137.png