Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2018 11:22 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Май, 2005 5:05 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Продукти:
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар (може и повече в зависимост от сорта ябълки и колко сладко обичате)
1 бакпулвер
2 ванилии
125 г. масло
ябълки ок.9-12 в зависимост от големината
канела
около 3-4 с.л. кафява захар

Приготовление:
1. Гриста, брашното, захарта, бакпулвера и ванилията се омесват добре в подходящ съд. Разделя се на три равни части.
2. Тавичката, в която ще печем се намазва обилно с масло по възможност не съвсем разтопено. Останалото масло се стопява.
3. Взима се първата част от сухата смес и се разпределя на дъното на тавичката вместо блат.
4. Отгоре директно се стържат 3-4 ябълки (да покрият горе-долу 1 см). Аз не ги беля - само гледам да не падат семки и твърдото около тях. Отгоре поръсвам с канела, 1 с.л кафява захар и ок.1/3 от останалото масло.
Стъпка 3 и 4 се повтарят още 2 пъти и печем на умерена фурна докато ни хареса на вид.
Няма опасност сладкиша да остане суров - адски е лесен и повярвайте страшно вкусен.
Дори дъщеря ми, а тя е доста скарана с кухнята, го прави сама.
Да ви е сладко.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2005 10:49 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
А дали може да се направи с дюли? Или тиква (леко сварена)?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB