Тези средиземноморци вярно знаят как да се борят с жегите... Малтийците имат по-калоричен вариант, но нали всичко зависи от количеството. Те обаче са хора с широки и весели души, което е записано още в Библията, и явно не се вълнуват от индекси на телесно тегло /то си им личи
/. Тази типична салата сервират в огро-о-омни дълбоки чинии за супа, придружена с панер уханен, пухкав селски хляб, кроасани, черни малки питки и доста добро местно розе.
Малтийска салата
1/2 салата Айсберг или същото количество бяло водно, сладко зеле, нарязани на тънки ивички
1ч.ч. дребен червен фасул /предварително сварен и охладен или от консерва/
1ч.ч. обелени скариди - сварени или от консерва
75г консерва риба тон в собствен сос
1 шепа дребни черни маслини - същите са като гръцките "Калдамон"
2 малки домата, леко запечени и обелени
1 малка краставица на тънки колелца
Салатата или зелето служат като канапе, отгоре се подреждат на купчинки останалите продукти, без да се смесват. Отделно се поднасят подправките - зехтин, лимон, оцет, ч.пипер, сол, накълцан пресен босилек.
Това, моля ви се, е 1 порция, но не ви съветвам да рискувате - разделете го на четири. Иначе бутилка розе няма да ви стигне и кой знае какмо ще стане:wink: Защото после ще ви попитат какво искате да обядвате...