Праз лук и чушки с балсамов оцет
Източник :Клякса
1 1/2 с л зехтин
2 стръка праз лук
1 жълта или оранжева чушка
2 червени чушки
3 с л балсамов оцет (червен)
3-4 стръка магданоз (по желание)
сол
черен пипер
. Бялата и светло зелената част на праза се нарязва с дебелина ~1 см ..
. Чушките също се нарязват на средни парчета....
. Зехтина се нагрява в тигана и се поставя праз лук и чушките..
. Покриват се с капак и се оставя да се задушат около 10 мин...
. Добавя се балсамов оцет и се оставя без капак за още 10 мин или докато се изпари течността ..
. Посолява се по желание ...
. Отново по желание се посипва с магданоз ...
** Чушките си бяха мариновани..така че не ги задушавах..Но пък добавих тиквени семки .. Супер стана
Добър Апетит !!!