[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 3920: file_get_contents(http://kulinar.bg/?load=Open::Services::RightForumWidgets): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 503 Service Temporarily Unavailable
Сланината - едно от най-добрите мезета за вино
Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 07 Дек, 2019 8:56 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Мар, 2010 9:48 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Фев, 2010 9:03 pm Нед
Мнения: 40
Location: гр СТАМБОЛИИСКИ
Избира се най-тънката прясна сланина, а може само кожички. Нареждат се в буркани с прибавка на чесън и дафиннов лист. Прави се саламура от 5 части вода и 1 част сол (може и със зелева чорба, ако не е много солена, прибавете малко сол на вкус). Залейте сланината и стерилизирайте 20 мин. Когато решите, отворете буркана, оваляйте сланината в подправки иииииииииииии наздраве.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2010 11:59 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Юни, 2010 11:27 pm Вто
Мнения: 3
Така нищо няма да се получи,най-много да хванете трихинелоза от недоварената сланина.
Пиша това неслучайно,защото познавам качеството на ветеринарния контрол в БГ.
Когато купувате месо от магазина,трябва да знаете,че въобще няма гаранция,че месото е изследвано и проверено,въпреки,че има ветеринарен печат.Освен това,някои месари купуват по-евтино месо от частни лица и направо го вкарват в магазина.Трябва още да знаете,че домашните прасета също могат да се заразят с трихинелоза,ако изядат някой случайно попаднал плъх в кочината.Това вие няма как да го знаете.Затова.,винаги подлагайте месото на достатъчна топлинна обработка,която да унищожи паразитите.20 минути в никакъв случай не са достатъчни за тази цел.
За да се получи действително вкусно мезе от сланината,тя трябва да претърпи няколко дневна обработка,третиране със сол.Осоляването на сланината може да бъде сухо,или влажно - в саламура.Но тези подробности прочетете другаде.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Окт, 2012 2:18 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Много вкусна става сланината , когато е без кожа.Парчетата се поставят в тенджера и на дъното сипваме прясно мляко и зелев сок.Варим на не много силен котлон около 6-7 минути.Отцеждаме и веднага овалваме със смлян черен пипер, сладък червен пипер,кимион,смлян чимен.
Поставяме в пликчета от 1 л , които са за фризер и съхранявме на студено.После е лесно трябва ни остър нож, дъска за рязане, хубаво домашно винце.Всяко парченце тънко нарязана сланинка поставяме върху препечена филийка натрита с чесън и .....сбогом чиста съвест


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB