Така нищо няма да се получи,най-много да хванете трихинелоза от недоварената сланина. Пиша това неслучайно,защото познавам качеството на ветеринарния контрол в БГ. Когато купувате месо от магазина,трябва да знаете,че въобще няма гаранция,че месото е изследвано и проверено,въпреки,че има ветеринарен печат.Освен това,някои месари купуват по-евтино месо от частни лица и направо го вкарват в магазина.Трябва още да знаете,че домашните прасета също могат да се заразят с трихинелоза,ако изядат някой случайно попаднал плъх в кочината.Това вие няма как да го знаете.Затова.,винаги подлагайте месото на достатъчна топлинна обработка,която да унищожи паразитите.20 минути в никакъв случай не са достатъчни за тази цел. За да се получи действително вкусно мезе от сланината,тя трябва да претърпи няколко дневна обработка,третиране със сол.Осоляването на сланината може да бъде сухо,или влажно - в саламура.Но тези подробности прочетете другаде.
|