inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:59 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Сеп, 2007 11:59 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Превод на рецептата, по молба на mitaka:

За палачинките:
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л.. сол
4 яйца
4 ч.л. разтопено масло
2 ч.ч. мляко

Брашното и солта се разместват. Яйцата се разбиват заедно с млякото. Към брашното се прибавят разбитите яйца с млякото и се бърка, докато се получи хомогенна смес. Намазва с масло 5-инчов тиган за пържене (б.п.: 1 инч е приблизително 2,4 см). В загретия тиган се слагат 2 с.л. от сместа и се пекат, докато покафенеят и от двете страни. Готовите палачинки се поставят върху хартия за бисквити, за да изстинат. Тези палачинки могат да се замразяват като помежду им се слагат два пласта намазнена хартия.

Пълнеж A LA REINE:
2 ч.ч пилешко, нарязано на малки кубчета
1 малък лук, накълцан на ситно
1/2 ч.ч. гъби
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
3/4 ч.ч. сметана (12%)
1/3 ч.ч. пилешки бульон
сол на вкус
щипка бял пипер
щипка индийско орехче
3 ч.л. тънък зелен лук, накълцан на ситно
3 ч.л. шери, или каквото и да е бяло вино

Лукът и гъбите се задушават в маслото. Добавя се брашното. Прибавят се сметаната и пилешкия бульон. Оставя се на тих огън, докато се сгъсти. Добавят се солта, белия пипер и индийското орехче; разбърква се хубаво. Прибавят се наситнения зелен лук и виното. Добавя се пилето, разбърква се и се охлажда (б.п.: значи пилето трябва да е предварително сварено?!). Ако имате замразени палачинки, размразете ги на стайна температура преди да ги напълните. На всяка палачинка се слага по 1 с.л. от пълнежа и се навива. Краят са забожда с клечка за зъби. Поставят се върху хартия за печене и се покриват с фолио. Пекат се на 300 градуса (б.п: вероятно по Фаренхайт, не Целзий) за 15-20 мин.

За соса:3 с.л. разтопено масло
3 с.л. брашно
1 ч.ч пилешки бульон
1 ч.ч. сметана (12%)
сол на вкус
щипка бял пипер

Брашното се размива в маслото, прибавят се пилешкия бульон и сметаната. Къкри, докато се сгъсти и се прибавят солта и пипера. Сервира се отстрани на палачинките.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2007 1:04 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Авг, 2007 7:10 pm Пет
Мнения: 3
Толкова много ти благодаря-не мога да опиша колко много я търсих на български тази рецепта - мерси :nenene:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Сеп, 2007 1:31 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Meg написа:
...значи пилето трябва да е предварително сварено?! ...


Това е прекрасен начин за "рециклиране" на останало пилешко или пуешко месо :)


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2007 11:00 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Моля, моля :) Нали за това е форума :)
Пък вече разбрахме и каква е разликата между crepe и crepenette и ако някой ден потрябва рецепта за второто - имам една за пилешко със чудна снимка, ама ми се видя малко врътлява работа.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB