Стек със сос от коняк и горчица
2 пържолки от филе или врат или гърди-телешко или свинско
черен пипер
морска сол по-финна
зехтин
масло
За соса:
2 с.л. коняк
2 с.л масло
2 с.л. Уорчестър сос
2 ч.л. дижонска горчица
½ ч.л. морска сол
черен пипер
1 с.л. пресен магданоз
1 ч.л. лимонов сок
Загрейте олио и масло в тиган, запържете пържолките до готовност. Махнете пържолите от тигана. Посолете с морска сол
Добавете коняка в тигана, наклонете и запалете за секунда. Когато огъня угасне, добавете масло, сос Уорчестър, горчица, морската сол и пипера, бъркайте 1 минута докато се сгъсти.
Добавете магданоза, лимоновия сок и сока, който се е отделил от пържолите (ако има такъв в чиниите).
Разбъркайте хубаво и залейте върху месото
|