kristi написа:
1 люта червена чушка, 1 ск. чесън, 1 ешалот (може да се замени с червен лук), и китайска зелка, нарязана на ивички, 1/2 с.л. сусамово олои, 1и1/2 с.л. зехтин, 1 с.л. стриден сос, 3 с.л. светъл соев сос, черен пипер, 1 к.л. сгъстител.
Приготовление:
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушката и го запържете в сместта от мазнини. Прибавете зелето, сосовете и пипера и разбъркаите. Покрийте и след 25 мин на умерен огън, сгъстете соса. Готово е след около 30-ина мин. Ако обичате зелето хрускаво, извадете го преди това.
Велико!:clap:
Само би могло да се дадат някои хинтове - откъде се взема стриден сос и какво представлява от само себе си "1 к.л. сгъстител"...