Тези са любимите на моята половинка(чудно защо ли?
),много лесно се приготвят и досега никога не съм претрпяла провал имайки предвид каква антика е фурната ми
.Не ми се налага да ги местя нагоре надолу както обикновнно с останалите тестени изделия
.Просто поставям формичките в/у решетката на на най- долното ребро(ниво май е по удачно) и ги забравям за 20-25 мин на 200гр.
Ето и рецептата:
Необходими продукти:
230 гр. брашно
1 п.(10 гр)бакпулвер
1 щипка сол
2 с.л. захар
1/2ч.ч. кашкавал (настърган)
1/2 ч.ч. шунка (на кубчета)
по желание щипка босилек и риган(или каквито подправки обичате)
------------------
1 яйце
180 мл. мляко
75 гр. топено масло
Смесват се отделно течните и сухите съставки(за по нагледно съм ги отделила с чертича).Намазват се формите с масло и се поръсват с брашно хубаво за да се отдели по лесно после кекесчето(моите не са съвсем оригинални форми за муфин,а по скоро за бриоши,но предполагам ,че и във форми за креме карамел ще стане).Загряваме фурната на 200гр. .Изсипваме течната смес в сухата и разбъркваме бързо с широки загребвания не повече от 10-15 пъти и пълним формичките на 1/2-3/4 не догоре, защото се надуват.печем както казах около 25 мин.
Бон Апети!