ПИЛЕШКА ЯХНИЯ С ЧУШКИ
=====================
Продукти:
пиле, нарязано на порции,
2 зелени и 1 червена чушки,
1-2 моркова,
1 чаша бяло сухо вино,
1 глава червен лук,
1 скилидка чесън,
дафинов лист,
2 листа салвия (градински чай),
клонче розмарин,
брашно,
олио,
сол,
червен пипер.
Парчетата пиле посолете и поръсете с червен пипер.
Оваляйте ги в брашно и ги поизпържете в дълбок тиган или тенджерка с 3 с.л. олио.
Извадете ги.
Прецедете олиото и го върнете обратно в съда.
поставете пак на огъня.
Сложете настъргания лук и скилидката чесън.
Залейте с 1 чаша вино и оставете да се задушава на силен огън.
Измийте, почистете и нарежете чушките на ивички.
Заедно с морковите, нарязани също на ивички ги прибавете към пилето.
посолете още малко и оставете ястието да ври под капак още 15 мин. на умерен огън.
Сервирайте с картофено пюре.
|