Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Апр, 2018 10:21 pm Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Мар, 2010 4:39 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Фев, 2010 7:59 pm Чет
Мнения: 31
Location: Българово
Поради ниското съдържание на холестерол заешкото месо е препоръчително за консумиране от хора страдащи от проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система и съпътстващите ги заболявания, като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, гастрит, атеросклероза и други проблеми които пречат на човек да води пълноценен и здравословен начин на живот.

Продукти:
500гр. заешко месо
10 средни глави лук
1 прясна пиперка /замразена/
1 домат /1каф.чашка консерва/
1/2 чаша вино
1-2 лъж.брашно
сол
червен пипер
черен пипер
бахар
дафинов лист
чубрица
олио

Начин на приготвяне:
Задушаваме едро нарязания лук и пиперката. Прибавяме месото, нарязано на порции и запържваме докато хване златиста коричка. прибавяме доматите, виното и всички подправки. Доливаме с вода да покрие малко отгоре месото и варим до пълна готовност. Когато месото се свари, прибавяме брашното, размито с вода към ястието.


Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене.
По съдържание на белтъчини заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо.
Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. Сравнено с останалите видове месо и тук има най-добри показатели.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Май, 2010 5:28 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
"...проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система и съпътстващите ги заболявания, като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, гастрит, атеросклероза и други проблеми които пречат на човек да води пълноценен и здравословен начин на живот. "
Особено би ми било интересно да науча какво точно се разбира под "пълноценен и здравословен начин на живот".
Примерно, яденето на вратни пържоли влиза ли в тази квалификация?


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Май, 2010 2:55 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 05 Май, 2010 4:51 pm Сря
Мнения: 9
Русанка ясно е написала защо препоръчва заешкото месо, а не яхния от вратни пържоли от прасе например.
Дитолозите препоръчват заешко, при горепосочените заболявания. Включително да добавя това е много подходящо месо за спортисти.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB