IPA написа:
Истинска кайма - смелена пред или от вас, сложена на незагрят котлон, след което пуснат на средна мощност, не се пържи, а се задушава. Тази кайма не се лепи като готово пакетираната и е много лесно с бъркане - малко повече в началото и след това от време на време да не стане на топчета.
Така е, абсолютно си права.
Особено ако се сложи на незагрят котлон.
Тук е мястото да вметна, че такава, истинска кайма почти не съдържа течност, освен естествените сокове на месото, които не са обилни.
Но, за сметка на това, в купешката кайма на всеки килограм със сигурност е добавено поне 250 мл. вода, освен солта, но при измесването, месото поема това количество без да му проличи изобщо.
Така че, когато започнеш да пържиш директно такава кайма, всъщност веднага се отделя водата и на практика никога не можеш да пържиш истински подобна кайма, защото тя естествено започва със задушаване чисто технологично.
Може да се пържи, както ти каза , единствено съвсем чиста кайма.