Продукти:
200 гр.кайма,
3-4 резена джинджифил,
1 стък пресен чесън
2 суп.лъж.соев сос,
1 суп.лъж.бяло вино,
олио за пържене
За пържените зеленчуци:
6 листа точени кори,
10 бр.гъби,
4 пера пресен лук,
1 бр.клонка целина,
1 с.л.олио,
щипка сол,
чер.пипер
Приготвяне:
Гъбите, джинджифилът, чесънът, перата на пресния лук се нарязват на ситно. Запържват се в загрято олио. Добавя се целината също наситнена, сол на вкус, чер.пипер и каймата. Бърка се докато стане на трохи. След 3-4 мин. се налива соевия сос, 1/2 ч.л.олио и бялото вино. Когато течноста се изпари, сместа се прехвърля в купа. Точените кори се нареждат една върху друга по три и се нарязват на шест правоъгълника. Краищата на правоъгълниците се намазват с вода, в едната половина с лъжица се поставя от сместа и се завиват рулца. Пържат се докато се зачервят. Изваждат се върху салфетка за да се отнеме излишната мазнина. Сервират се с гарнитура от варени картофи и зелена салата с краставици и репички. По желание рулцата могат да се залеят допълнително с дом.сос с гъби "Дерони" или по пикантен по-избор. Добър апетит.
|