Телешки стек „Дриново”
Списък на необходимите продукти 1/2 кг телешко бон филе (за 4 порции) 2-3 глави кромид лук 200 гр гъби печурки 1 малка опаковка 1/2кг бутер тесто;0.500л.прясно мляко 1 яйце магданоз черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне: Предварително накисвате месото в прясното мляко за около 1 час. Телешкото бон филе печете на силна скара за около 6-7 минути от двете страни, до готовност. Лукът и гъбите нарязвате на дребно и задушавате с 1 с.л. олио и малко вода, като ги овкусявате със сол, черен пипер, магданоз. След това месото увивате в бутер тестото, разделено на 4 порции, като преди това слагате плънката от лука и гъбите. Бутер тестото намазвате с разбития жълтък и разрязвате леко с ножа тестото. Печете 15 минути при температура 220градуса, в предварително загрята фурна. Сервирате със зеленчуци на скара. Бутилка бяло вино и добрата компания са задължителни.
|