Невероятно бърза, вкусна (според очевидци

) и удобна рецепта, стига месото да е налице!
300 гр. обезкостено телешко (без жили и пр.)
1 с.л. зехтин (сложих две)
1 с.л. кафява горчица (ползвах обикновенна дижонска)
1 ч.л. чили (замених го с лют пипер)
1 ч.л. чесън на прах (прескочих го поради липса на такъв и мързел да счуквам една мини скилитка)
1 ч.л. чили сос
1 с.л. сос за барбекю (замених с Хайнц кетчуп)
сол и прясно смлян пипер на вкус
(от себе си добавих 1 с.л. гъст тъмен соев сос и по тази причина прескочих солта)
Телешкото се нарязва на тънки "филии", за да могат да се направят ролца . Начуква се хубаво с чукче докато стане тъничко (0,5 см) с размер 3-4 на 6-7 см (примерно, но може и да не се навиват двойно, а само да се загънат при по-малки размери). Подправките се объркват на хомогенна каша, с която лекичко се маже вътрешната страна на ролцата, навиват се и се забождат с клечки за зъби. Слагат се в намазнена тавичка или върху алуминиево фолио под предварително загрятия грил на фурната за 6-7 мин. След това се вадят, намазват се от всички страни с маринатата и се слагат за още 5-6 мин. или според вкуса (остават сочни при около 10 мин. обща топлинна обработка и доста запечени при 15 мин.).
Най-"тежката" част е обработката на месото (така и не намерих съвсем без жили). Иначе забъркването на маринатат и подготовката на ролцата не отнемат повече от 10 мин.
Рецептата е на Лойс Дюит и по принцип е предназначена за минифурна, както количеството месо подсказва. Но вероятно може да се направи в по-големи количесва и в класическа фурна с грил. Гарнитурата е въпрос на личен избор!
