Да продължа темата за сандвичите.
Не всеки има у дома уред за приготвяне на сандвичи (от онези, които притискат двете части на сандвича). Вместо това, ви предлагам абсолютно проста и оригинална рецепта за приготвяне на затворен апетитен сандвич със сирене. Приемете идеята, а съставките на сандвича можете да изменяте по желание.
Продукти за 4 сандвича:
8 тънко отрязани филийки хляб
4 филийки жълто сирене (кашкавал)
Лъжичка горчица
Масло
Сол на вкус
Няколко щипки захар за наръсване на сандвичите
Допълнителни продукти за гарниране: филийки домат (лук или чушка) , листенца от босилек (или пелин, чубрица, риган )
1. 4 от филийките хляб се намазват с горчица, върху тях се поставя сиренето и накоя от гарнитурите и се похлупват с останалите 4 филийки хляб. Сиренето трябва да излиза малко навън от филийките хляб.
2. Загрява се на котлона тиган намазан с масло. Поставя се сандвича в тигана, посолва се и наръсва с щипка захар. Върху сандвича се поставя чайник или тенджера с вода. След няколко минути сандвича се обръща и отнво се запича притиснат с помощта на чайника.
Вярвам, че няма да се отървете от "За вечеря/закуска я направи по един сандвич!".
|