Продукти:
400 гр. бутертесто
1 жълтък
за пълнежа от гъби:
200 гр. печурки
120 гр. пилешки пастет
ситно нарязан магданоз
25 гр. масло
1 глава лук
сол
за пълнежа от сьомга:
200 гр. филе от сьомга
2 яйца
ситно нарязан копър
1 кубче разтворим бульон
50 гр. сметана
Приготвяне:
Пълнежа от гъби пригответе, като задушите в маслото лука и гъбите, добавите сол и магданоз и разбъркате добре с пастета.
Пълнежа от сьомга пригответе, като сварите яйцата, обелите ги и ги нарежете на ситно. Сварете филето за 8 минути в разтворимия бульон, отцедете го, нарежете го и го смесете с яйцата, копъра и сметаната.
Разстелете бутертестото и изрежете от него 24 кръгчета с диаметър около 8 см. Шест от тях гарнирайте с пълнежа от гъби, останалите – с пълнежа от сьомга. Намажете ги по краищата с малко вода и ги покрийте с другите 12 кръгчета. Пожелание, от остатъците на тестото можете да направите рибки и гъбки, с които да украсите капките. Отгоре ги намажете с малко жълтък и ги изпечете в силна фурна за около 20 минути.
p.s. Разбира се и каквито други плънки си измислите. Давайте идеи