Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 05 Фев, 2023 5:57 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Май, 2005 10:58 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Авг, 2004 1:55 am Нед
Мнения: 47
Да ви кажа, от известно време ги гледам, но се чудя коя форма да взема. Едната е с три отделения с малки релфчета, а другата е с нещо като шипчета, пак с три отделения, с тефлоново покритие и двете. Дайте съвет?


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 1:18 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ludetina има такава форма.
Аз не съм използвала досега, но предполагам, че едната прави по-тънки и съответно по-хрупкави гофрети, а другата - по-дебели и по-меки.
Все пак, да видим, какво ще кажат и останалите ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 4:15 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Уф,не знам дали има разлика във вкуса на гофретите.. :roll:
Моята форма е съвсем банална..като тази.
Image
Правила съм и дебели и тънки гофрети..колкото до мекотата им,ако не се изпапкат веднага всички омекват сравнително бързо,зависи от рецептата.
Съжалявам,че не мога да съм ти в кой знае каква полза.. :roll: ,ако този гофретник ,по някъква прични се повреди пак бих си купила същия. Доволна съм и формата на гофретите е свързана с детството ми..когато тичах в голямото междучасие за да си хапна гофрети ,с форма на сърце, с ягодово сладко и сирене.. :puke2: (как съм я яла тази комбинация.. :-? ).Пък от една гофрета понякога си режа 5 сърца,и с някое по специално сосче,украсено и поднесено както трябва става много ефектен десерт. ;) :dinner:
Успех в покупката!
Да почерпиш после :pan: :).


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 5:01 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
ludetina написа:
...Доволна съм и формата на гофретите е свързана с детството ми..когато тичах в голямото междучасие за да си хапна гофрети ,с форма на сърце, с ягодово сладко и сирене.. :puke2: (как съм я яла тази комбинация.. :-? ).....


Защо? Тази комбинация е много удачна!


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 5:37 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
ludetina написа:
..когато тичах в голямото междучасие за да си хапна гофрети ,с форма на сърце, с ягодово сладко и сирене.. :puke2: (как съм я яла тази комбинация.. :-? ).....


Защо? Тази комбинация е много удачна!

Абсалютли! Това е като да не обичаш шоколад с лютеница :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 6:27 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Незнам,след бременоста вкусът ми се промени..до преди това много обичах такива неща-сладко със сирене,мед със сирене,кекс с люти чушки(сладък кескс и отделно консервирани люти чушки),тиквеник с люти чушки..сега вече не мога дори да си ги помисля..тези комбинации :-? .
Лютеница с шоколад..това обаче е извращение. :twisted: По гадно нещо не съм чувала.Не искам да обиждам никого..просто.. :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 6:49 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
ludetina написа:
Лютеница с шоколад..това обаче е извращение. :twisted: По гадно нещо не съм чувала.Не искам да обиждам никого..просто.. :-?

Няма обидени! Това беше както се казва в литературата за подсилване на лирическата фигура, иначе моята любима комбинация е шоколад с кисело мляко, а иначе ям макарони със сирене и захар, както и баница със сирене полята със сладък сос :facelick:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 7:12 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Quote:
...макарони със сирене и захар

По-изискано е макароните със сирене да се полеят с шоколадов сос (не че съм го опитвала, ама звучи добре :mrgreen:)

Хайде, стига сме се отклонявали от темата, давайте да помагаме на Нефертити да избере по-добрия гофретник :pan:!
Аз съм за този с шипчетата, повече сосчета може да се сипят, без да изтекат 8).


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2005 7:52 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Значи това ли са вариантите?
1.Image

2.Image

Говоря за големината на шипчетата?

Ами незнам,аз бих си взела вариант 1Сякъш при него би било по удобно да си направиш картофени гофрети,гофрети с боровинки..,а и довода на Бисквитка си го бива. ;) .


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB