Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Авг, 2019 4:13 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Мар, 2010 1:04 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 26 Мар, 2010 11:55 am Пет
Мнения: 1
Здравейте, отскоро имам хлебопекарна СЕВЕРИН,
която купих от магазин с козметични дефекти, от което и цената беше малко по ниска от нормалната.
Първия ден всичко беше нормално: изпекох бял хляб на по-бързата програма. Стана чедесен, особено като за първи път.
Тъй като я закупих без никаква документация, само ми дадоха гаранционна карта и ми дадоха копирани указания, които уж били еднакви от друга марка пекарна - но явно не е така, защото снощи реших за омеся само тесто.
Тъй като в тези указания месенето на тесто е 8 програма и съответно аз сложих всички продукти както си му е реда и включвам на 8 програма - тя е за 1 час и какво беше моето учудване, че след 4-6 мин. не само че не започна да бърка смества и да прави тесто, ами като я пипнах пекарната, тя беше вече доста затоплена и продължаваше да се загрява.

Явно това е програмата само за печене и съотвенто моето тесто се попари и ще отиде за отпадъци или за кучето - това ще го решим.
Молбата ми е, ако някой има тази марка хлебопекарна, да ми напише от 1-10 функциите на всяка от програмите, че ми се ще да пробвам да направя козунак - нали наближава Великден, а сега след снощния провал ме е страх да пробвам.

Предварително ви благодаря много!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2010 3:02 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Здравей и добре дошла/дошъл!

Ако беше дал(а) модела, щеше да е по-лесмо. Иначе тук има за BM 3985
Code:
http://www.manualsonline.com/mdownloads/1ba97424-2539-402c-92df-a987eb8a86d3.pdf


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2010 3:29 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
nini-moni, не се стряскай, че машината се нагрява. Проблема е колко се нагрява. Защото, за да стане хубаво тесто, трябва температура около 23° за втасване. Така че машините за хляб подгряват тестото на необходимата температура. На теб отвън може да ти се струва много топла, но ако можеш, премери вътре колко са градусите и така ще разбереш дали наистина има проблем.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB