emzeperix написа:
gotin написа:
emzeperix написа:
Тази чудесна напитка има по-скоро вкус и характер на безалкохолна
Звучи твърде приятно, винаги съм се чудил какво ли е това чудо - джинджър ейл, пък то било безалкохолно... Значи няма разлика от технологията за шипково вино.
А не би ли могло да се добави и пресен джинджифил под някаква форма, просто за аромат, защото има сериозна разлика между аромата на пресния и сухия джинджифил.
Естесвено че в оргинал рецептата е за пресен джинджифил - просто трябва да си прецениш на око с какво количество пресен да замениш изсушения. Аз правих и с пресен и с изсушен и за моя голяма изненада се получи по-добър резултат с изсушения (и смлян на прах) джинджифил! С пресния проблемът е че е трудно да го настържеш толкова фино...
Благодаря ти много за уточнението!
Наистина, пресният джинджифил е много влакнест и трудно се стърже, подобно на хряна.
Чувал съм, че има специални рендета за джинджифил, но не съм виждал.
Между другото, повечето опитни кулинари познават един интересен феномен - силно ароматните подправки, като джоджен, мента, босилек и подобни (но без копър и магданоз...) в сушен вид са по-силно ароматни, отколкото в пресен.