Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 28 Май, 2024 7:23 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 04 Май, 2006 3:40 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Моля за рецепти с калмари, ако може не панирани и пържени. Търсачката ми даде само салата и със сос. Особено ме интересуват основни ястия или предястия.

:roll: :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 04 Май, 2006 3:54 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Могат да се напълнят с ориз като чушки, но трябва да се купят от дребните червеникави, които успяват да уврат/ опекат - станалите стават на гума или искат здраво варене в тенджера под налягане или бой с чук за пържоли, докато станат на конци :mrgreen:

@IPA [hide]Виж ЛС[/hide]


Last edited by yosif on 04 Май, 2006 4:17 pm Чет, edited 2 times in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 04 Май, 2006 4:42 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Благодаря за рецептите.
Купих точно от тези малките сиворозовеещи се калмари.

Щеше ми се нещо с пикантна плънка и на скара, или тефлон.

Правила съм с плънка от сирена+рикота, зелении, галета, но не ми паснаха на вкуса. :oops:

Йосиф, вместо ориз може ли нещо "по-така".

Радост, това с ориза - може ли и лимонче.


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 04 Май, 2006 9:45 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Вместо с ориз можеш да ги напълниш с опашки от омари :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 20 Май, 2006 7:38 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
yosif написа:
Вместо с ориз можеш да ги напълниш с опашки от омари :mrgreen:

Или пък с черен хайвер... :mrgreen:

Ето още една рецептичка: Калмари с доматен сос


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 2:27 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Биски, а може ли да споделиш как правиш ти тези калмари:

Алеко написа:
Калмарчета на скара с лимон / Свинска вратна пържолка на скара, пак с лимон


MR.LAZY написа:
Разбира се калмарите, особено както ги прави Бисквитеното чудовище.



от тук.


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 9:52 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
yosif написа:
Могат да се напълнят с ориз като чушки

IPA, любимите на Мистъра са точно такива - напълнени с ориз и гъби и задушени с млечно-сметанов сос (т.е. заквасена сметана, разредена с прясно мляко :mrgreen:). Може и малко вино да се добави, ама при мен рядко се намира.
Задушавам ги в микровълновата за около 15 мин.
[hide]Там, където живеехме преди, печката работи ако се разглоби и сглоби преди употреба, затова се привързах към микровълновата :P [/hide]

Иначе ако ги пека на скара, ще ги мариновам в зехтин и малко лимонов сок със стръкче мащерка и след това ще ги запека.
Само дето не съм виждала калмари, подходящи за скара - със замразени не ми се рискува, а пресните трябва да са мънички...


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 12:04 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Биски, :kiss:


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 12:24 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Биски, :kiss:
А на мен цаливки? Ако не бях я "светнал", че тези чудовища могат да се ядат, щяхме още да си "ручаме жабета".


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 12:35 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Разбира се, в такъв случай не мога да те пропусна. Мистър :kiss: :kiss: :cheers: .


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 2:25 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:oops: IPA, благодаря за целувките.

Забравих да напиша, че калмарите трябва да са бели на цвят (пресните са прозрачни), с кафяви ивички от скарата или от грил тигана и се хапват веднага, щом се свалят от огъня. (Това, за съжаление, го знам само на теория :oops:)

[hide=@Мистър Л]'Що не ме светнеш и за сиренето Стилтън, с подходящите вина :twisted: [/hide]


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 2:37 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
[hide=@Мистър Л]'Що не ме светнеш и за сиренето Стилтън, с подходящите вина :twisted: [/hide]


Не се хАби! По-гадно сирене от туй не съм ял!


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 4:29 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
biskvitka написа:
[hide=@Мистър Л]'Що не ме светнеш и за сиренето Стилтън, с подходящите вина :twisted: [/hide]
Щото не съм го опитвал, ама на Алеко му вервам.


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 5:03 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Една позната шофираше 30 км в едната посока, за да се добере до магазин, в който продават разновидности на въпросното сирене. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 6:31 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Една позната шофираше 30 км в едната посока, за да се добере до магазин, в който продават разновидности на въпросното сирене. :mrgreen:


Тази дама ще да е била с доста странен вкус, излишни пари и без друга работа. :mrgreen: На мен и пари да ми дават, няма да го ям.

... Е, зависи от сумата де. :mrgreen:

Всъщност излъгах малко по-горе. Има по-гадно сирене, казва се Limburger. Мирише на развалени крака. :puke:


Last edited by Алеко on 25 Сеп, 2006 6:35 pm Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 6:34 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Има само един начин да разбера, дали ще ми хареса - като го опитам.


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 6:37 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
Има само един начин да разбера, дали ще ми хареса - като го опитам.


В "Дар от Боговете" го има. Не знам обаче колко струва.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB