Алеко написа:
Един-два пъти съм си купувал. Беше много вкусен, макар и да не знам какво му е качеството.
Гъшият дроб си е деликатес.
Но!
Твърде мазен е и съдържа невероятни количества холестерол...
Другите видове черен дроб също съдържат холестерол, а и да не говорим, че това е този орган от животното, който като гъба попива, задържа, че и концентрира в себе си всички вредни вещества, влезли в организма на животното (и човека, разбира се, ама ние няма да ядем човешки черен дроб, нали?)
Затова, тези, които си позволяват това вкусово удоволствие, би трябвало да си имат "едно на ум", че наред с чудесния вкус си има и вредности.
Същото се отнася за абсолютно всички вътрешности, а и за вкусните свински крачета, опашки и уши, за съжаление...