Един по едричък шаран предварително почистен и натрит с подправки сол и черен пипер поставяме в намаслена тава и заливаме с домат.сок,вино и зехтин.Печем шарана на умерена фурна до готовност.Вземаме 2 ч.ч.ориз но да не е от белия.Почистваме и накисваме във вода като оставяме така 15 мин.Отцеждаме и оставяме за още толкова.Стопяваме на котлона в съд масло и добавяме ориза.Прибавяме черен пипер,куркума една каф.л-ка,кориандър и сол и кавардисваме ориза докато поеме маслото и остане на мазнина.Наливаме 6 ч.ч.вода и разбъркваме добре.Щом ориза заври оставяме така 2-3 мин и изсипваме в намаслена тава.Добавяме и маслини без костилките.Печем на умерена фурна докато изври течноста.Готовия шаран слагаме върху канапето от ориза .Слагаме до нас нещо което е за по лесно преглъщане и пробваме какво се е получило.
|