inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 25 Май, 2017 3:19 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 03 Фев, 2007 8:47 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Супа от печен карфиол


Необходимите продукти:

600 - 700 г. карфиол
1 малка глава лук
3-4 скилидки чесън
3-4 с. л. зехтин
копър
2 кубчета пилешки бульон
1/2 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
1 ч. ч. сметана
крутони

Начин на приготвяне:

Kарфиолът се накъсва на розички.Поставя се в купа със студена вода за 10 мин., за да се почисти добре ,отцежада се . Нарежда се в тава и се поръсва със зехтин. Отстрани се поставят необелените скилидки чесън и главата лук.
Пече се 20-ина минути до златисто на 200 градуса.
Изпеченият карфиол (можете да отделите няколко розички за украса на супата при сервиране ),обелените лук и чесън се поставя в тенджера с вряща вода, около 1 1/5 л .След като кипне се добавят пилешките бульончета, мащерка и дафинов лист. Вари се 20-25 мин. , изважда се дафиновия лист и се пасира. Добавя се сметана като се внимава да не се пресече, ( т.е както при застройка , сметаната се темперира с черпак от супата и след това внимателно се изсипва в тендежрата) . Поръсва се с копър и се поднася украсена със заделените розички карфиол и крутони.

Източник : Бон Апети

Много ни се услади, ще я повторя непременно!

Приятен апетит!

Рецепта за крутони не ви давам , преполагам ,че всеки може да ги прави . :) Само ще кажа ,че аз ги предпочитам печени , а не пържени. И не използвах течна сметана, а смес от прясно мляко и заквасена , по 100 гр. и от двете. Преди пасирането махнах част лука , стори ми се че идва малко повече , но може и да е бил по - едра глава.. :-?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB