Rus0koska написа:
Слагат се да врат настърганите или смлените без семки и люспи домати (около 10 -12 кг). Вътре се слагат 3-4 глави лук, 3-4 моркова и 3-4 чушки Капия цели да врат. Като поомекнат се изваждат. Като се посгъстят доматите се слага олио 3-4 с. л. Когато водата е извряла и доматите добре са се сгъстили се слага на вкус сол, захар, черен пипер, кимион, индийско орехче и на ситно настърган чесън. Слага се в бурканчета и се стерилизира 15-20 мин.
Да ви е сладко!
А какво стана с поомекналите лук, моркови и чушки?
Разбрах само, че се изваждат, само толкова ли?
По много отдавнашна идея, олиото, което се добавя се препържва предварително. Само подхвърлям идеята.