Вземаме един буркан от 3 л и го измиваме добре и го подсушаваме.Предварително закупените люти чушленца се измиват и всяко едно се дупчи с игла на две три места.Редим ги плътно в буркана една до друга.Изсипваме бутилка и половина винен оцет.Добавяме нарязан на ситно чесън,копър,20 суп.л-ци сол с връх и 25 суп.л-ци захар също с връх.Затваряме буркана и обръщаме с капачката надолу като на всеки 2-3 дни го обръщаме.Това трябва да правим 14 дни.Държим на студено Така приготвената бяла шипка става много приятно лютива .Не се стерилизира.Всяка година със съпругата ми правим по 5-6 такива буркана които ни стигат за зимата.Опитайте и ще се уверине че чушлетата стават много вкусни.
|