Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:56 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Сеп, 2006 5:32 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това всъщност е вариация на до болка познатите на всички пълнени чушки (патладжани, тиквички, домати) с ориз и кайма.

Продукти:
7 средно големи чушки /7 домата/3 малки патладжана или тиквички/
200 мл бисерен ориз
1 консерва риба тон (180 г) - моята беше малки късчета в собствен сос - трябваше да изглежда като кайма
1 глава лук (ситно нар.)
1/2 домат или 1 с.л. доматено пюре
подправки - каквито обичате (аз слагам дребен босилек, бял пипер)
1 малък морков (настърган)
1 кубче зеленчуков бульон

Приготвяне:
Лукът и морковът се задушават под капак с малко вода и олио. Като омекнат, се добавя оризът, леко се запържва и се залива с 200 мл вода+ доматено пюре или настърган домат и 1/2 кубче стрит бульон. Щом оризът поеме водата, се отстранява от огъня и се подправя с каквото ще го подправяте. Добавя се рибата тон (не я отцедих от водата).

Чушките се изтърбушват (патладжанът се изпича, разделя се надлъжно на половинки и се издълбава, тиквичката се реже по същия начин и се издълбава като лодка и се кипва в подсолена вода, доматът се издълбава).

Зеленчуците се пълнят не много плътно с пълнежа. Слагат се в тавичка и се заливат с гореща вода, в която е разтворена другата 1/2 кубче бульон, всеки зеленчук се намазва с малко олио и се запича на силна фурна (220 С), докато омекнат зеленчуците.
Отворчетата на чушките могат да се закрият с резенчета пресни домати - така оризът няма да изсъхне.

Поднасят се с гъсто кисело мляко (не ми се правеше сос).

Рибомразецът изобщо не усети измамата :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Сеп, 2006 5:51 pm Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:ligi: :ligi: :mop: Прекалено вкусно звучи, а аз ако ги правя, ще трябва да са си само за мен :lol: Ще взема и задушени моркови да проям, то знае ли човек :mrgreen:
Благодаря за чудната идея, може пък тукашния пълненочушкомразец да се заблуди така, както твоя рибомразец, Биски, дай Боже!


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Сеп, 2006 6:22 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Пиленце, ако сложиш напълно сварен ориз, а чушките след това само леко ги запържиш, както беше при тези на Алеко, може и да прояде човекът :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB