Снощи направих това нещо за вечеря и се получи изключително добре
Продукти:
за шишчетата:
пилешки филенца
сланина
стар лук
едри зелени чушки
домати
за гарнитурата:
големи зелени чушки за пълнене
катък
сирене
кисело мляко
домати
магданоз
листа маруля
Приготвяне:
1. Накиснах суровите пилешки филенца в бира, като преди това ги бях поръсила (поомазала) с микс от сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица, за около 30-40 мин.
2. Нарязах всички продукти за шишчетата на едро и ги нанизах като ги редувах. Шишчетата стават много шарени и приятни за окото. След това печене по желание. Аз ги пекох в тефлонов тиган на ребра, който не е точно скара но стана.
3. Гарнитура: Изчистях всяка чушка и ги разрязах на половина, така че да се получи лодка. Отделно в купичка (по-голяма) сложих почти 1 кофичка катък и натроших на ситно около 200 гр. сирене. После добавих 2-3 с. л. кисело мляко, нарязаните на ситно домати и магданоз. С тази смес напълних чушките. За сервирането в чиниите сложих лист от маруля (по-големичък) и върху него пълнените лодки от чушките.
P.S. Сланината беше малко за разкош и вкус. Може би по 2 парченца на шишче.
Да ви е сладко!