Да се опитам да поизбистря рецептата.
Значи, в олио с добавка на масълце по-скоро задушаваме ситнонарязана глава кромид (би било по-подходящо за сезона ако задушим добра връзка пресен лук, аз бих сложил две...). Когато се поизпари сокът, добавяме достатъчно нарязан лапад и 1-2 листенца киселец като подправка. Посоляваме на вкус.
Пържим докато лападът омекне добре. (Аз бих добавил и малко спанак за обем, че лападът много се стопява ).
Разбиваме 5-6 яйца и ги добавяме в съда. Бъркаме - бавно и от време на време, ако искаме яйцата да стоят "на парцали" или непрекъснато и енергично, ако искаме яйцата да са хомогенни.
Накрая добавяме 200 - 300 г. сирене (овчето дава доста пикантен привкус), като постъпваме както с яйцата - или го изсипваме едронатрошено, за да се усещат парченцата, или пък намачкано на ситно, за да е хомогенно.
Във варианта с по-едри яйца и сирене ястието ще има повече вид на каварма, а в "по-ситния" вариант ще има повече вид на каша.
Аз, лично, бих предпочел "по-едрия" вариант.
Това едва ли е точно въпросният "комбус", но мисля, че е близо до вкуса му.
При всички случаи ще стане едно чудесно пролетно ястие.
А, забравих - при такива манджички, ако са леко редички, обикновено се добавя препечено брашно за сгъстяване.
Препеченото брашно придава особено интересен привкус, затова съвсем самоцелно можеш да направиш ястието умишлено по-рядко, за да можеш да добавиш (като подправка) и от препеченото брашно.
|