Не обичам (меко казано) фъстъци
, но тези бисквитки определено ме накараха да забравя (временно) за своята неприязън към всичко, свързано с тях. Ако имате нужда от нещо мазничко и разтапящо, което да ви кара да се чувствате виновни, трябва ви точно това.
Идеални за следобедния чай
3/4 ч.ч.фъстъчено масло
1/2 ч.ч. олио
1 1/4 ч.ч. кафява захар
3 с.л. прясно мляко
1 яйце
1 пак. ванилия
1 3/4 ч.ч брашно
3/4 ч.л. сол
3/4 ч.л. бакпулвер
Мазнините, захарта, млякото и ванилията се смесват в дълбока купа. Добавя се яйцето. Сместа се разбива с миксер. Постепенно се добавят предварително смесените и пресяти брашно, сол и бакпулвер. С чаена лъжичка се сипва от тестото на малки купчинки (те се разтичат, така че трябва да се предвиди известно разстояние между тях) върху НЕНАМАСЛЕНА хартия за печене. С вилица се прави украса като решетка.
Пекат се до зачерваване (около 8-10 мин) в предваритвелно загрята до 190 градуса фурна.