Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Дек, 2017 9:57 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Дек, 2004 4:46 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Ето още един празничен и много лесен вариант

Бисквитена торта “Мус шоколад”

За основата на тортата:

150 гр бисквити с какао - смлени или натрошени на ситно
100 гр горчив шоколад начупен на парченца
1/3 ч.ч. течен шоколад (от рода на “Нутела”)

За мус шоколад:

350 гр млечен шоколад начупен на парченца
Половин ч.ч. мляко
120 гр масло ( нарязва се на кубчета докато е студено)
2 жълтъка
Половин ч.ч. захар
500 гр сметана

Приготовление на платката
1. Шоколадът се разтопява заедно с течния шоколад на водна баня или в микрото
2. Разтопеният шоколад се смесва с бисквитените трохи и с полученото тесто се облепва дъното и стените на тортена форма или тавичка. Работи се с навлажнени ръце за да не се полепва .
3. Оставя се на хладно

Докато основната платка се стегне, се приготвя :

Мус шоколад
1. На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото
2. В купа се разбиват жълтъците със захарта икъм тях се добавя постепенно и при непрекъснато бъркане шоколадовата смес.
3. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно (не се бърка , а се преобръща) към шоколадовата смес.

Шоколадовият мус се изсипва върху платката и се оставя на студено най-малко за 4 часа

Ако все още не сте решили какъв десерт ще поднесете на новогодишната вечер, тази торта гарантирано ще обере овациите на гостите и на семейството ви.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 4:55 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
ImageАко продължаваш с тези изкусителни рецепти ..скоро ще изглеждам така Image.. 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 4:58 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря много, Raza и Ludetina!


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2004 12:16 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Понеже се сетих за еклери, този сладкарски крем дали ще стане за тази цел? Или да използвам ъпгрейднатия ми вариант от "Торта Наполеон" :roll:?


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2004 11:58 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не е хубаво човек да яде еклери сам. Я дай и ние да опитаме от твоите еклери, а ще ги напълним със сладкарски крем и с някой от горепосочените мусове на Raza. А ето я и вълшебната думичка: МОЛЯ!!!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB