Сетих се за тази много вкусна и семпла тортичка.
Приготвя се много бързо и лесно, а вкусът и е невероятен.
Стига реклами, ето я самата рецепта:
1 опаковка готови бели блатове за торта (три блата)
1 бурканче
течен шоколад (350 - 400 г)
400 г заквасена сметата
бита сметана за украса
Смесват се сметаната и течния шоколад. С получения крем се намазва първия блат, върху него се слага втория, маже се с крем, отгоре се покрива с третия. Накрая тортата се намазава отгоре и отстрани с остатъка от крема.
На повърхността се прави шарка с вилица или къдрав нож за хляб.
Отстрани се украсява с розички от бита сметана (може и от спрей, но спреят се използва преди да се сервира тортата, иначе розичките се деформират).
Аз украсявам като 'Гараш' - с кокосови стърготини по краищата.
Тортата се прибира в хладилника и се поднася на следващия ден. За последното парче ще има бой, така че бъдете готови!
Блатовете не се сиропират!!!