inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 25 Май, 2017 11:22 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 12 Апр, 2005 5:44 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
2 жълтъка
150 г захар
1/2 ч л ванилена есемция или 2 пак. ванилена захар
500 г домашна извара (от около 3 л мляко)
120 мл сметана
50 г нарязани стафиди
300 г захаросани портокалови и лимонови кори и сушени плодове

1. Жълтъците, ванилията и захарта се разбиват над гореща вода (Малка тенджерка се слага в по-голяма, в която има вода, не достигаща до дъното на малката), докато сместа побелее и се сгъсти.
2. Малката тенджерка се сваля от голямата и сместа се разбива, докато изстине. Постепенно се добавят претритата през сито извара и сметаната.
3. Добавят се плодовете и цялата маса се пресипва в сито, сложено върху купа и покрито с тензух.
4. За да изтече излишната течност, отгоре се слага чинийка и върху нея нещо тежко (напр. голям буркан с вода).
5. Така се оставя в хладилника за една нощ.
6. На следващия ден се прехвърля в четири формички, покрити с тензух. Слагат се в хладилника за 1 1/2 - 2 часа.
Преди сервиране формите се покриват с чинийки и се обръщат. Тензухът се отстранява.

Формите са дървени пирамиди с пресечен връх. Може да се използват и неупотребявани саксийки.
Подробни обяснения със снимки има тук.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB