Продукти:3яйца,250гр.извара,100гр.сирене,2печени чушки,2суп.л.олио
1кисела краставичка,2 стръка магданоз,2стръка копър
1-2щипки индийско орехче,черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:Яйцата се разбиват и се добавя ситно нарязания магданоз,черен пипер и сол.В сгорещен тиган се наливат 1-2с.л.олио,поставя се половината от сместа и се пържи тънък омлет.По същия начин се приготвя и втория омлет.В купа се разбиват изварата,наситнения копър,индийското орехче,настърганото сирене и нарязаните на малки парчета опечени и обелени чушки.Част от плънката се разпределя в едната половина на омлета,подреждат се нарязаните на ивички краставички.Навива се на руло и се оставя да се стегне за около час в хладилник.Нарязва се на парчета и се сервира със салата по-желание за предястие.
|